Nieuws voorjaar/zomer 2018.

In verband met de reeds begonnen vakantie is de seizoensafsluiting op zaterdag 14 juli veranderd in een:

Feestelijke start van het seizoen op zaterdag 1 september!!!

Op deze dag wordt er een seminar gehouden van 14.00 – 18.00 uur in de bovenzaal (of buiten) aan de PC Hooftlaan. We zullen diverse werkvormen uit de Tai Chi en Chi Kung laten passeren en hun overeenkomsten belichten. Geschikt voor alle leeftijden en elk niveau. Na afloop is er in de tuin van de dojo een feestelijke borrel en BBQ. Laat even weten of je komt. Hopelijk allemaal tot dan!

Poster: WORKSHOP TAI CHI KUNG BBQ 2018

Nieuw lesgeld 3e kwartaal 2018.

Met ingang van 1 juli 2018 zal er ook voor de lessen in het derde kwartaal betaald moeten worden door de deelnemers van de Chi Kung en de Tai Chi lessen. Tot nu toe rekende ik geen cursusgeld in die periode, ook omdat er in deze periode sprake is van het zomerreces. In verband met de stijgende kosten gaat dat niet meer en wordt er vanaf nu ook lesgeld gerekend voor deze periode. Het derde kwartaal start gewoon op 1 juli en loopt tot 1 oktober. Van 15 juli t/m 26 augustus (zomervakantie) is er een zgn. zomerrooster waarin je op maandag en donderdag van 19.00 – 20.00 terecht kunt om toch olv een docent Tai Chi of Chi Kung te beoefenen. De rest van het derde kwartaal zijn de lessen op de normale tijden.

Om jullie tegemoet te komen is het lesgeld voor dit 3e kwartaal dan geen € 140,=, maar € 90,=. Gaarne voor 1 juli te voldoen op rekeningnummer NL40 ABNA 0980141869

De nieuwe cursussen voor Chi Kung en Tai Chi starten in de 1e week van juli.
Te weten:
Chi Kung: dinsdag 3, donderdag 5 en zaterdag 7 juli.

Tai Chi: woensdag 4 en vrijdag 6 juli.

Gedurende de komende periode zal er extra veel aandacht zijn voor: “The origin of locomotion” oftewel de bron van een natuurlijke manier van voortbewegen. Ontspanning, het gebruik van de zwaartekracht en onze natuurlijke veerkracht blijken van cruciaal belang te zijn bij een uitgebalanceerde manier van (voort)bewegen.

Daarnaast blijven we veel aandacht leggen op de mentale aspecten die een rol spelen bij de beoefening van de Chi Kung en de Tai Chi. Die aspecten die behulpzaam zijn bij de beoefening, maar vooral ook die elementen die de beoefening kunnen remmen. We moeten dan denken aan bepaalde gewoontepatronen en zaken als een ingesleten “arbeidsethos” die ons vaak zodanig in een keurslijf houden dat verdere persoonlijke ontwikkeling bemoeilijkt wordt. We zullen proberen van deze zaken bewust te worden, waarna het makkelijker wordt om uit hun greep te komen en op die manier onze persoonlijke vrijheid te vergroten en onze levenssituatie te verrijken.

In de bovenzaal is ook een kast aanwezig met daarin boeken die een positieve bijdrage kunnen leveren aan dit proces.

Voor alle groepen telt nog steeds dat je op elk moment kunt instromen. Uit ervaring blijkt dat je na enkele weken je draai wel kunt vinden. Bovendien heeft de leerstof geen lineair karakter en maakt het dus niet echt uit op welk moment van de tijdslijn je instapt. Wel is het misschien handig om eens iets te lezen over het gaan/bewandelen van een “pad of weg”.
De metafoor van de Weg en Levenskunst of iets over het begrip Levenskunst, een kernbegrip bij de beoefening van Tai Chi/Chi Kung Leiden. Levenskunst als gids

In 2018 zullen jullie ook kennismaken met ons nieuwe logo:

taichizwartrood2

 

20161008_095428

This entry was posted in Nieuws, Start nieuwe cursussen. Bookmark the permalink.