Nieuws zomer 2019.

13 juli is het weer tijd voor de traditionele seizoensafsluiting!!

We zullen dan de gehele middag besteden aan verdieping van de Chi Kung en de Tai Chi vormen en zullen afsluiten met de jaarlijkse BBQ. Laat even weten of je komt. Kijk op de poster (pdf) voor de details.

WORKSHOP TAI CHI KUNG BBQ 2019

De nieuwe cursussen voor Chi Kung en Tai Chi zijn weer gestart in de 1e week van april. Het is echter altijd mogelijk om later in te stromen.
Lessen:
Chi Kung: dinsdag, donderdag en zaterdag.

Tai Chi: woensdag (beginners) en vrijdag (verdieping).

Geef je nu op:

Naam (verplicht veld)

Email (verplicht veld)

Onderwerp

Bericht

Gedurende de komende periode zal er extra veel aandacht zijn voor: “The origin of locomotion” oftewel de bron van een natuurlijke manier van voortbewegen. Ontspanning, het gebruik van de zwaartekracht en onze natuurlijke veerkracht blijken van cruciaal belang te zijn bij een uitgebalanceerde manier van (voort)bewegen.

Daarnaast blijven we veel aandacht leggen op de mentale aspecten die een rol spelen bij de beoefening van de Chi Kung en de Tai Chi. Die aspecten die behulpzaam zijn bij de beoefening, maar vooral ook die elementen die de beoefening kunnen remmen. We moeten dan denken aan bepaalde gewoontepatronen en zaken als een ingesleten “arbeidsethos” die ons vaak zodanig in een keurslijf houden dat verdere persoonlijke ontwikkeling bemoeilijkt wordt. We zullen proberen van deze zaken bewust te worden, waarna het makkelijker wordt om uit hun greep te komen en op die manier onze persoonlijke vrijheid te vergroten en onze levenssituatie te verrijken.

In de bovenzaal is ook een kast aanwezig met daarin boeken die een positieve bijdrage kunnen leveren aan dit proces.

Voor alle groepen telt nog steeds dat je op elk moment kunt instromen. Uit ervaring blijkt dat je na enkele weken je draai wel kunt vinden. Bovendien heeft de leerstof geen lineair karakter en maakt het dus niet echt uit op welk moment van de tijdslijn je instapt. Wel is het misschien handig om eens iets te lezen over het gaan/bewandelen van een “pad of weg”.
De metafoor van de Weg en Levenskunst of iets over het begrip Levenskunst, een kernbegrip bij de beoefening van Tai Chi/Chi Kung Leiden. Levenskunst als gids

WORKSHOP TAI CHI KUNG Nieuwjaar 2019

 

In 2018 zullen jullie ook kennismaken met ons nieuwe logo:

taichizwartrood2

 

20161008_095428

This entry was posted in Nieuws, Start nieuwe cursussen. Bookmark the permalink.