Nieuws voorjaar 2020.

BINNENKORT!!! SOON!!!!

Tai Chi/Chi Kung OPEN AIR will start with outdoor practice. I am still working out some details, but I guess we will start march 28th (Saturday) at the regular hours outside the dojo. We will keep enough distance to be save, but will keep our CHI running and therefore keep us safe as well!!!

Hereby I also want to thank the people who already made payments for the next period!!!!!!! Grateful!!

OP LAST VAN DE GEMEENTE LEIDEN ZIJN ALLE SPORTACCOMODATIES GESLOTEN T/M 31 MAART.

IK HEB IEDEREEN EEN MAIL GESTUURD MET DE DETAILS.

THE CITY LEIDEN HAS CLOSED ALL SPORTFACILITIES IN THE CITY TILL MARCH 31TH.

I HAVE SEND AN EMAIL TO ALL OF YOU CONCERNING THE DETAILS.

https://nos.nl/video/2324805-hoe-gevaarlijk-is-het-coronavirus.html

De nieuwe cursussen voor Chi Kung en Tai Chi zullen weer starten in de 1e week van april. Het is echter altijd mogelijk om later in te stromen. Voortaan is er op dinsdag een extra mogelijkheid om de Tai Chi vorm aan te leren.
Lessen:
Chi Kung: dinsdag, donderdag en zaterdag.

Tai Chi: dinsdag (alg), woensdag (beginners) en vrijdag (verdieping).

De lessen in het Leidse hout gaan weer van start op vrijdag 20 maart.

Geef je nu op:

Ons contactformulier is in onderhoud, wilt u zo vriendelijk zien ons te mailen via m.jongsten@gmail.com? Bij voorbaat dank.

[contact-form-7 404 "Not Found"]

Gedurende het huidige seizoen zal er extra veel aandacht zijn voor het “meditatieve aspect” van Tai Chi en Chi Kung. Ik hoor vaak van deelnemers of toekomstige deelnemers dat ze de beoefening van deze bewegingskunsten in verband brengen met het beoefenen van meditatie. Wanneer we meditatie zien als een methode voor zelfonderzoek (“eerste persoonsonderzoek”) klopt dat wat mij betreft helemaal en sluit dat helemaal aan bij het idee van Boeddhistische meditatie. Denk je bij meditatie aan een methode om (al is het maar kort) de realiteit te ontvluchten, dan moet ik je helaas teleurstellen. De beoefening van Tai Chi, Chi Kung, alsmede Meditatie zijn er op gericht om onze beleving van de realiteit juist te intensiveren, waardoor we een zo volledig mogelijke manier in het leven kunnen staan.
Daarom blijven we veel aandacht leggen op de mentale aspecten die een rol spelen bij de beoefening van de Chi Kung en de Tai Chi. Natuurlijk die aspecten, die behulpzaam zijn bij de beoefening, maar vooral ook die elementen die de beoefening kunnen remmen. We moeten dan denken aan bepaalde gewoontepatronen en zaken als een ingesleten “arbeidsethos” (manier van werken), die ons vaak zodanig in een keurslijf houden dat onze verdere persoonlijke ontwikkeling bemoeilijkt wordt. We zullen proberen van deze zaken bewust te worden, waarna het makkelijker wordt om uit hun greep te komen en op die manier onze persoonlijke vrijheid te vergroten en onze levenssituatie te verrijken.

In de bovenzaal is ook een kast aanwezig met daarin boeken die een positieve bijdrage kunnen leveren aan dit proces.

Voor alle groepen telt nog steeds dat je op elk moment kunt instromen. Uit ervaring blijkt dat je na enkele weken je draai wel kunt vinden. Bovendien heeft de leerstof geen lineair karakter en maakt het dus niet echt uit op welk moment van de tijdslijn je instapt. Wel is het misschien handig om eens iets te lezen over het gaan/bewandelen van een “pad of weg”.
De metafoor van de Weg en Levenskunst of iets over het begrip Levenskunst, een kernbegrip bij de beoefening van Tai Chi/Chi Kung Leiden. Levenskunst als gids

taichizwartrood2

 

This entry was posted in Nieuws, Start nieuwe cursussen. Bookmark the permalink.