Home

20161008_095428

In het weekend van 29, 30 en 31 maart viert het centrum haar 25 jarig bestaan en dat doen we met een weekend vol met activiteiten. Kijk hieronder op de poster voor het volledige programma: poster in PDF: ACL lustrumposter groot

Sinds 2002 verzorgt Marc Jongsten Tai Chi en Chi Kung lessen in Leiden. Deze, van oorsprong Chinese bewegingskunsten, houden zich bezig met het cultiveren van interne en externe processen van onze lichaam en van onze geest. De filosofie die aan het Tai Chi en Chi Kung ten grondslag ligt is in wezen “holistisch” van aard. Dat wil zeggen dat zij onderkennen dat er geen scheiding zou moeten zijn tussen lichaam en geest, dat we als het ware als een geheel zouden moeten kunnen functioneren.

Geef je op:

Naam (verplicht veld)

Email (verplicht veld)

Onderwerp

Bericht

Tijdens de lessen werken we van binnenuit aan deze eenwording van lichaam en geest. Middels sta-oefeningen en bewegingsvormen gaan we onze gezondheid verbeteren. Let wel: we slikken niet even een pil… Deze bewegingskunsten vereisen geduld en doorzettingsvermogen. De resultaten zullen echter niet uitblijven, deze “interne fitness” oefeningen zijn al duizenden jaren een weldaad voor lichaam en geest.

Oefenen bij Tai Chi/Chi Kung Leiden is met recht: “Slow food for body and mind”.

cropped-10006691.jpg
cropped-20131001_210001.jpg

Zhan Zhuang Chi Kung (staan als een boom).

Onder het motto: “staan als een boom – zelfontplooiing van binnenuit” gaan we ons bezig houden met de beoefening van deze fascinerende Chinese bewegingskunst. De groepen staan open voor zowel beginners als gevorderden. Omdat de niveauverschillen voornamelijk van interne aard zijn, is het geen probleem dat mensen met verschillende niveaus van ervaring tegelijk oefenen. De begeleiding zal in hoge mate individueel zijn, maatwerk dus!

Voor meer info: Marc Jongsten 06-29518441 of m.jongsten@gmail.com

Workshops
Op zoek naar een interessante workshop waar iedereen aan mee kan doen? Heerlijk om te doen op het strand of in de vergaderzaal tussendoor. Zoek je een energizer die je team weer wakker schudt, laat relaxen om daarna weer fris en eensgezind door te kunnen? Marc kan dat als geen ander.
06-29518441 – vraag een tai chi workshop aan