Staan als een boom…….; Spelen als de wind!

Vanaf heden is er een speciale serie workshops voor mensen, die muziek maken. Of je nu alleen voor je plezier speelt of musiceert in een van de vele orkesten die Nederland rijk is, de standing dynamics workshops zullen een wereld voor je openen!

Stilstaan als basis van bewegen? Even eenvoudig als effectief…..! De millennia oude bewegingskunst Chi Kung biedt mogelijkheden, die in het huidige, westerse, vormingsklimaat praktisch onbekend zijn. Het werkt als een fitness systeem van binnenuit, door te werken aan onze innerlijke structuur. Een spiersysteem dat er niet alleen voor zorgt dat onze houding correct is, maar eveneens zorgt voor een gezonde, diepe buikademhaling. Onmisbaar bij het musiceren, ongeacht het instrument.

Tijdens de workshops gaan we kennismaken met de basishoudingen uit de zgn. “standing dynamics” een van oorsprong Taoïstische bewegingsleer. Deze houdingen bevinden zich aan de basis van een serie oefeningen, die ons in staat stellen onze fysieke en mentale coördinatie steeds verder te verfijnen. Een bijzonder effectieve “tuningsmethode” voor de fijne motoriek, onmisbaar bij het bespelen van een muziekinstrument op elk niveau. De training zal gepaard gaan met een uitgebreide uitleg en er zal veel ruimte zijn om vragen te stellen.

Op dit moment wordt er een programma samengesteld. Heb je interesse, persoonlijk of vanuit het orkest waarin je speelt, neem dan even contact op:

Marc Jongsten 06-29518441 of m.jongsten@gmail.com

This entry was posted in Nieuws, Start nieuwe cursussen. Bookmark the permalink.