Staan als een boom…….; Spelen als de wind!

Vanaf heden is er een speciale serie workshops voor mensen, die muziek maken. Of je nu alleen voor je plezier speelt of musiceert in een van de vele orkesten die Nederland rijk is, de standing dynamics workshops zullen een wereld voor je openen!

Stilstaan als basis van bewegen? Even eenvoudig als effectief…..! De millennia oude bewegingskunst Chi Kung biedt mogelijkheden, die in het huidige, westerse, vormingsklimaat praktisch onbekend zijn. Het werkt als een fitness systeem van binnenuit, door te werken aan onze innerlijke structuur. Een spiersysteem dat er niet alleen voor zorgt dat onze houding correct is, maar eveneens zorgt voor een gezonde, diepe buikademhaling. Onmisbaar bij het musiceren, ongeacht het instrument.

Tijdens de workshops gaan we kennismaken met de basishoudingen uit de zgn. “standing dynamics” een van oorsprong Taoïstische bewegingsleer. Deze houdingen bevinden zich aan de basis van een serie oefeningen, die ons in staat stellen onze fysieke en mentale coördinatie steeds verder te verfijnen. Een bijzonder effectieve “tuningsmethode” voor de fijne motoriek, onmisbaar bij het bespelen van een muziekinstrument op elk niveau. De training zal gepaard gaan met een uitgebreide uitleg en er zal veel ruimte zijn om vragen te stellen.

Op dit moment wordt er een programma samengesteld. Heb je interesse, persoonlijk of vanuit het orkest waarin je speelt, neem dan even contact op:

Marc Jongsten 06-29518441 of m.jongsten@gmail.com

Posted in Nieuws, Start nieuwe cursussen | Comments Off on Staan als een boom…….; Spelen als de wind!

Tai Chi en Chi Kung als inspiratiebron voor beeldende kunst: Zhuang Zi Dialogue.

De beeldend kunstenaar Mark Verdoes laat zich sinds een aantal jaren inspireren door de Taoistische geschriften uit de Zhuang Zi en de Tao Te Tjing. Het werk wat hieruit voort is gekomen kunt u vinden op zijn website onder de titel: “Zhuang Zi Dialogue”. Prachtige schilderijen en objecten waarbij de omgang met het begrip “vergankelijkheid” een kernelement is. Neem eens een kijkje op de website www.markverdoes.com en ervaar een geheel eigen interpretatie van “krijgskunst”.

BreatingMindOpens

Posted in Nieuws | Comments Off on Tai Chi en Chi Kung als inspiratiebron voor beeldende kunst: Zhuang Zi Dialogue.

Diploma eerste rijkserkende Chi Kung leraar van Nederland is binnen….

Afgelopen december heeft Marc Jongsten bij het FOG (Federatie Oosterse Gevechtskunsten) met goed gevolg het examen voor Rijkserkend Chi Kung leraar niveau 3 afgelegd. Hiermee zijn een 2-tal zaken een feit, allereerst hebben de bestuursleden van het FOG, geholpen door een aantal specialisten, het voor elkaar gekregen om voor het eerst een door de overheid erkende opleidng tot Chi Kung docent vorm te geven. Voorwaar geen sinecure..! Daarom ook vanaf deze plek van harte proficiat voor het team van de FOG en dat er nog vele opleidingen mogen volgen! Het tweede feit is dat  Chi Kung Leiden nu beschikt over een hoofddocent met de hoogste bevoegdheid in Nederland! Deze week kreeg Marc dan ook uit handen van Gerrit Bartus Dielissen het fel begeerde papiertje uitgereikt.

IMG_0045  ChiKungDiploma001

Posted in Nieuws | Comments Off on Diploma eerste rijkserkende Chi Kung leraar van Nederland is binnen….